fbpx

De 5 meest gemaakte fouten door consultants

Consultancy is een vak dat door velen van ons wordt uitgeoefend. Namelijk niet alleen door consultants (logisch), maar ook door managers, projectleiders, architecten of specialisten. Ik doel hiermee op iedereen die anderen ondersteunt met kennis. Als je dit doet en dus anderen ‘consulteert’, ben je in dit kader een consultant.

Dan heb je doorgaans 2 uitdagingen. Naast de inhoudelijke uitdaging om het probleem op te lossen, zijn er ook uitdagingen die met het vak consultancy te maken hebben. In dit artikel krijg je 5 tips met betrekking tot veel voorkomende fouten. Download nu het artikel via onderstaand formulier.

————————————

Consultancy is een vak en vereist naast een bepaalde inhoudelijke expertise ook de nodige vakkennis en vaardigheden. Met Consultingmethodology verzorg ik al meer dan 15 jaar wereldwijd consultancy opleidingen waarin de methoden en technieken van o.a. Harvard, McKinsey en Peter Block centraal staan. Deze 5 tips zijn een paar voorbeelden van de onderwerpen die hierin aan bod komen. Ik heb er in de 25 jaar dat ik actief ben als consultant veel aan gehad. Ik hoop dat ze jou ook helpen om met de uitdagingen van dit mooie vak om te gaan.