fbpx

Het Piramide Principe

Hoe kun je er voor zorgen dat je doelgroep jouw boodschap goed begrijpt, eenvoudig kan onthouden en dat ook nog in de kortst mogelijke tijd?
Voor veel beroepen zoals consultants, managers, marketeers, verkopers en (web)redacteuren is dit van groot belang. De tijd die we krijgen om een boodschap over te brengen wordt over het algemeen steeds korter en het wordt ook steeds moeilijker je te onderscheiden in de grote hoeveelheden informatie die mensen tegenwoordig op zich af krijgen.

Als consultant of manager bestaat een groot deel van je werk uit taal. Je schrijft e-mails, memo’s, rapporten en maakt geregeld een (PowerPoint) presentatie. Als je daarbij niet specifiek aandacht geeft aan de structuur, is de kans groot dat deze niet gelezen worden, of niet goed begrepen worden, laat staan dat het de lezer tot actie brengt.

Door het Piramide principe toe te passen kun je dit verbeteren. Download nu het artikel via onderstaand formulier.

————————————

Consultancy is een vak en vereist naast een bepaalde inhoudelijke expertise ook de nodige vakkennis en vaardigheden. Met Consultingmethodology verzorg ik al meer dan 15 jaar wereldwijd consultancy opleidingen waarin de methoden en technieken van o.a. Harvard, McKinsey en Peter Block centraal staan. Het Piramide Principe is een voorbeeld van één van de onderwerpen die hierin aan bod komen. Ik heb er in de 25 jaar dat ik actief ben als consultant veel profijt van gehad. Ik hoop dat ze jou ook helpen om met de uitdagingen van dit mooie vak om te gaan.